Увага! АТ "КІБ" попереджає про нові методи кібер-шахрайства

Шахраї використовують все більш вибагливі способи заволодіти доступом до банківських рахунків українців. В останній час популярними стали атаки на месседжери, де зловмисники, використовуючи методи "соціальної інженерії", намагаються втертися у довірливе спілкування с потенційними жертвами. Їх основна мета випитати смс-пароль з доступом до рахунку або підтвердження транзакції за рахунками. 

Для отримання інформації шахраї використовують різні методи комунікації, в тому числі можуть намагатися отримати від Вас дані через Viber, пропонуючи поповнити рахунок в обмін на OTP-код з отриманого Вами повідомлення (який потім буде використаний шахраями для підтвердження списання коштів з Вашого рахунку).

Наприклад:

Також: 

Вам може надійти повідомлення про виграш певної суми коштів/допомогу від держави для отримання якої необхідно ввести дані картки та код із смс-повідомлення, після чого кошти будуть не зараховані на картку, а списані з неї.

Для отримання Ваших даних шахраї можуть надсилати в повідомленнях небезпечні посилання, які містять шкідливе програмне забезпечення/посилання на фішинговий сайт. Тож ніколи не відкривайте підозрілих посилань та не завантажуйте підозрілі файли, особливо від невідомих контактів, завантажуючи додатки з Google Play/App Store, перевіряйте відгуки та звертайте увагу на рейтинг, що дозволить знизити ризик завантаження шахрайських додатків.
Тож завжди перевіряйте інформацію та не розголошуйте конфіденційні дані!

При найменшій підозрі на шахрайство терміново заблокуйте Вашу картку в Інтернет-банкінгу або зверніться до Контакт-центру для її блокування.

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»