АТ «КОМІНБАНК» розпочав продавати на електронних торгах OpenMarket іпотеку на правах іпотекодержателя

Закон України «Про іпотеку» одним зі способів звернення стягнення на предмет іпотеки визначає позасудове врегулювання, зокрема право іпотекодержателя здійснювати продаж предмета іпотеки від власного імені будь-якій особі-покупцю (з дотриманням правил передбачених статтею 38 Закону України «Про іпотеку»).

Відповідно цього АТ «КОМІНБАНК» виставив на продаж через аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) комерційну нерухомість, що виступає в якості застави по кредитним договорами, укладеними з юрособою.

Зокрема для потенційних покупців пропонується придбати цілісний майновий комплекс для деревообробки та виробництва виробів з деревини, зокрема меблів, елементів меблів та дошок для широкого вжитку, що складається з:

- нежитлових будівель та споруд в кількості 17 позицій, загальною площею 23,4 тис.кв.м., з яких офісна площа складає 2,5 тис.кв.м, складська/виробнича площа- 20,06 тис.кв.м, допоміжна- 0,8тис.кв.м;
- споруди та передавальні пристрої в кількості 36 позицій.

«Нерухомість та земельна ділянка розташовані в смт Делятин, на автошляху національного значення Н09, що пролягає із м. Мукачево до м. Львів. У безпосередній близькості знаходяться готельно-ресторанний комплекс «Маливо» (160м), готель-ресторан «Довбуш» (800м, рейтинг 4,8 від користувачів Google), річка Прут (280м). Відстань до залізничної станції Делятин - 1,8км, до м.Яремче - 3,5км, до ГТК «Буковель» - 40км. Відстань до місця розташування основних джерел постачання сировини (лісу) складає 15-50 км, що є оптимальним для логістичного плеча. 

Виходячи з розташування та можливостей використання об'єкта, дані активи є цікавими широкому колу потенційних покупців.

За умови відповідної зміни цільового призначення земельної ділянки, придбання такої нерухомості може розглядатись, як інвестиція у будівництво житлового, готельного чи готельно-туристичного комплексу. Основними перевагами є значна земельна ділянка (11 га, орендується у територіальної громади на строк до 2030 року), мальовничий краєвид, наявність всіх необхідних комунікацій», — розповів Начальник Управління по роботі з непрацюючими активами АТ "КОМІНБАНК", Ігор Требін.

«АТ «КОМІНБАНК» став вже другим банком-партнером, який реалізує іпотечну нерухомість на правах іпотекодержателя. Вітаємо таке рішення фінустанови і запрошуємо інших наших партнерів розглянути такий спосіб продажу активів. До речі по першому кейсу був позитивний досвід і лот було успішно продано для державного банку», — наголосив гендиректор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Місцезнаходження майна: Івано-Франківська область., Надвірнянський р-н, селище Делятин.
Стартова ціна лоту: 45 624 120 грн (≈1 949 грн за кв. м.)
Дата проведення аукціону: 22 травня 2024 року

Детальніше ознайомитись з процедурою торгів, лотом та зареєструватися на аукціон можна за посиланням: setam.net.ua/auction/547187

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 21,9 млрд грн.

АТ «КОМІНБАНК» (COMINBANK) — універсальний банк, зареєстрований НБУ 3 грудня 1993 року, свідоцтво про реєстрацію №219. COMINBANK є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Власником істотної участі є Стефан Пол Пінтер — засновник та виконавчий директор приватної інвестиційно-банківської та керуючої компанії GML Capital LLP (Лондон, Велика Британія).

JSC "COMINBANK"
JSC "COMINBANK"
Joint-stock company "Commercial Industrial Bank"