ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ АТ«КОМІНБАНК» (COMINBANK) ЩОДО ІНФОРМАЦІЙНОЇ АТАКИ

Пресслужба АТ «КОМІНБАНК» офіційно заявляє, що інформація, яка була викладена у ряді анонімних Телеграм-каналів та ЗМІ, є недостовірною, не відповідає дійсності та є проявом недобросовісної конкуренції.

Поточний військовий стан в Україні, уповільнення економічної активності, припинення чи суттєве зниження кредитоспроможності підприємств призводять до загострення конкуренції між банками, що продовжують кредитувати та підтримувати економіку України.

Саме зараз, коли країна бореться на фронті зі страшним ворогом, розхитування економічної ситуації та позбавлення суспільства фінансової стабільності грає на руку ворогу.

Частина замовного матеріалу розміщується на ресурсах, які влада країни, ГУР та СБУ вже публічно визначали як ті, що координуються росією. Відповідно, був заклик уникати таких каналів, бо вони є небезпечним інформаційним джерелом.

https://www.pravda.com.ua/news/2022/07/15/7358291/

На жаль, гостра конкуренція в цих складних умовах трансформується у відверто недобросовісну, коли на ресурсах сумнівного походження публікуються анонімні наклепи та пряма дезінформація.

При цьому злочинні дії кояться зухвало і професійно: у текстах можна зустріти фіктивні посилання на інформацію начебто від регуляторів ринку, згадку офіційних представників фінансового сектору, співробітників Банку, назв діючих компаній-клієнтів Банку; плітки також можуть супроводжуватися змонтованими фейковими фото– та відеоматеріалами.

Звертаємо увагу на те, що у 2022 році банки України вже стикались з провокативними публікаціями від штучних експертів, які прогнозували певним банкам нашої держави банкрутство через збільшення облікової ставки НБУ та відповідно вартості ресурсів.

Ці статті були явним інструментом недобросовісної конкуренції в інтересах певних банків. Як наслідок, лихі прогнози не справдились, зокрема АТ «КОМІНБАНК» ефективно працює в межах діючих планів та стратегії подальшого розвитку.

Діяльність АТ «КОМІНБАНК» (COMINBANK) відповідає всім вимогам чинного законодавства, в тому числі нормативно правовим актам НБУ, економічні нормативи Банком дотримуються, що підтверджено неодноразовими перевірками НБУ та податкових органів, Банк має високий кредитний рейтинг на рівні uaААА, що говорить про його стійкість та  характеризує Банк найвищою кредитоспроможністю. Банк працює в загальному режимі нагляду і без обмеження у діяльності з боку Національного банку України. Також, відсутні будь-які підстави для віднесення Банку до категорії проблемних або неплатоспроможних, відкликання банківської ліцензії та ліквідації Банку.

Протягом 30 років, АТ «КОМІНБАНК» неухильно та своєчасно виконує зобов’язання перед своїми Клієнтами. АТ «КОМІНБАНК» входить у ТОП-20 українських банків, відповідно до рейтингу стійкості від порталу «Мінфін» за підсумками 2022 року.

Прибуток АТ «КОМІНБАНК», станом на 1 січня 2023 р., склав 192,0 млн грн. Показник ROA становить 2,5%, показник ROE – 38%, що свідчить про високу операційну ефективність нашого Банку. При цьому, враховуючи ризики воєнного стану, було збільшено  відрахування в резерви до 268,6 млн грн. У 2022 році, на 58% збільшено обсяг коштів, залучених від населення.

Станом на грудень 2022-го Банк повернув 80% рефінансування Національному банку України, що складає 3,2 млрд. грн.

Банк виконує всі нормативи НБУ із суттєвим запасом міцності, є ліквідним (високоліквідні активи становлять понад 50% активів банку, з яких більше половини  – це кошти на коррахунку в НБУ, рахунках в інших банках та в касі), має забезпечений та керований кредитний портфель, за результатами перевірок регулятора своєчасно виконує всі рекомендації.

За рік війни АТ «КОМІНБАНК» відкрив 18 нових відділень та збільшив штат працівників на 19%.

Власником істотної участі в  АТ «КОМІНБАНК» є громадянин Сполученого Королівства Стефан Пол Пінтер, який є засновником та виконавчим директором GML Capital LLP  – приватної інвестиційно-банківської та керуючої компанії з головним офісом в м. Лондон (Сполучене Королівство).

Структура власності Банку відповідає вимогам Національного банку України щодо прозорості. Бездоганність ділової репутації та майновий стан власника істотної участі в Банку  – Стефана Пола Пінтера були перевірені/оцінені та підтверджені НБУ під час погодження набуття істотної участі у Банку.

Набуття Стефаном Полом Пінтером істотної участі у Банку було погоджено НБУ в порядку, передбаченому чинним законодавством України, в тому числі нормативно-правовими актами Національного банку України.

Інформація про Стефана Пола Пінтера, як про власника істотної участі в Банку (кінцевого бенефіціарного власника), внесена до Державного реєстру банків (офіційна і достовірна інформація міститься на сайті регулятора за адресою: https://bank.gov.ua/ua/supervision/registration/shareholders/322540) та до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Зазначаємо, що під час військової агресії рф проти України Банк не залишається осторонь та веде активну діяльність у допомозі ЗСУ, має подяки від ГУР, допомагає військовому шпиталю і підтримує гуманітарною допомогою родини переселенців.

За фактом розміщення в інтернеті публікацій, що містять недостовірну інформацію, Банк вживає відповідних заходів для захисту своєї ділової репутації, спростування недостовірної інформації відносно Банку та притягнення до відповідальності винних осіб.

JSC "COMINBANK"
JSC "COMINBANK"
Joint-stock company "Commercial Industrial Bank"