АТ «КІБ» надає повний спектр документарних послуг

Обслуговування корпоративних клієнтів традиційно є одним з основних напрямів діяльності АТ «КІБ».  Ми пропонуємо сучасний комплекс продуктів та послуг, направлений на створення та підтримку стійкої фінансової платформи для розвитку бізнесу корпоративних клієнтів.

Комерційний Індустріальний Банк надає своїм Клієнтам якісний фінансовий сервіс по роботі з акредитивами, адаптуючи його під персональні потреби кожного Клієнта. В рамках укладених із Банком договорів можна здійснювати операції з акредитивами в таких валютах як гривня, долар США або євро.

АТ «КІБ» пропонує скористатися наступними документарними послугами на вигідних умовах:

імпортні акредитиви; експортні акредитиви; акредитиви в гривні для розрахунку по угодам на території України; отримання фінансування від іноземних банків у рамках імпортного акредитива; акредитиви зі сплатою по документам, пред’явленим в банк; акредитиви з відстроченням сплати по пред’явленим документам; переказні акредитиви.

При використанні документарного акредитива в якості платіжного інструмента по угоді між контрагентами зберігається баланс інтересів обох сторін, що забезпечує збереження ряду переваг як для покупця, так і для продавця.

Переваги для продавця:

усунення ризика несплати по контракту; виконання оплати по відвантаженому товару не буде залежати від платоспроможності покупця на день сплати; не буде можливості змінювати чи анулювати умови акредитива без згоди другої сторони, що таким чином нівелює ризик шахрайства по угоді; виключення ризику відмови від поставленого товару зі сторони покупця; можливість організації банківського фінансування під отриманий акредитив, що може виступати забезпеченням по надходженню коштів у найближчому майбутньому.

Переваги для покупця:

акредитив виступає гарантією своєчасного відвантаження товару; акредитив дає можливість уникнути необхідності авансу, так як банк, що відкрив його бере на себе зобов’язання по сплаті, що таким чином страхує угоду; впевненість покупця в тому, що сплата буде виконана банком тільки після того, як буде відвантажено товар та буде надано увесь необхідний пакет документів; ретельний контроль банку за правильністю оформлення вантажних документів та контроль за своєчасністю їх надання у виконуючий банк; можливість контролю за строками виконання акредитива.

Основні умови оформлення імпортного акредитива в АТ «КІБ»

Сума

згідно умов контракту

Валюта

гривня, долар США, євро

Строк дії

до 12-ти місяців

Умова платежу

після пред’явлення документів з відстроченням платежу

Забезпечення

рухоме/нерухоме майно, порука, грошове покриття на рахунку 2602

Комісія за відкриття акредитива

0,2% від суми, мін. 800 - макс. 5000 грн (акредитив у гривні) 0,2% від суми, мін. 100 дол. США - макс. 1500 дол. США (акредитив у валюті) 

Комісія за обслуговування акредитива

2,5-4,5% річних (в залежності від фінансового стану, забезпечення, рейтингу клієнта) 

 

Виходячи з сьогоденних економічних та політичних умов, в яких розвивається бізнес в Україні – акредитивна форма розрахунків вже довела свою ефективність, універсальність та гнучкість для її використання як в міжнародних, так і в локальних угодах.

Більш детальна інформація на сайті або телефоном Контакт-центру 0 800 501 200 (дзвінки безкоштовні у межах України).

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»