АТ "КІБ" взяв участь у круглому столі «ЕСКО-кредитування ЕСКО-страхування»

23 квітня 2019 року у Києві Проект ПРООН «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО» спільно з Держенергоефективності організували та провели круглий стіл «ЕСКО-кредитування ЕСКО-страхування». Захід організовано з метою розширення  застосування механізму енергосервісу та подолання фінансових бар`єрів розвитку ринку ЕСКО.

В рамках круглого столу було розглянуто ряд питань щодо масштабування енергосервісу, усунення бар`єрів щодо доступності фінансових ресурсів та нівелювання ризиків ЕСКО-контрактів, пропозиції по вдосконаленню законодавства, успішний досвід ЕСКО-кредитування, ризики та особливості проектів для банків, надано рекомендації банкам та ЕСКО для масштабування кредитування, розглянуто досвід реалізації першого страхового ЕСКО-продукту та надано рекомендації для страхових компаній.

Учасниками круглого столу в якості спікерів стали Голова Правління АТ «КІБ» Тетяна Путінцева та Директор Департаменту факторингових, документарних операцій та торгового фінансування Дмитро Чорний, які поділились успішним досвідом фінансування ЕСКО-проектів та надали свої рекомендації банкам та ЕСКО-компаніям для масштабного кредитування.

Нагадаємо, що Акціонерним товариством «Комерційний Індустріальний Банк» розроблено найбільш оптимальну модель фінансування ЕСКО-проектів за допомогою факторингу. Принциповим досягненням є те, що дана модель дозволяє надавати фінансування без заставного майна.

Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк» та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) співпрацюють у сфері фінансування програм енергоефективності та відновлюваної енергетики. У січні 2019 року було підписано Меморандум про партнерство між АТ «КІБ» та ПРООН. У рамках підписаного документа сторони реалізують проект «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО». Метою проекту є впровадження європейських стандартів енергоспоживання та створення комфортних умов перебування у громадських будівлях. Сторони здійснюють інформаційно-консультативну, експертно-аналітичну, іншу співпрацю та координацію дій для реалізації спільних проектів, програм, заходів, спрямованих на розвиток енергозбереження, енергоефективності, «зеленої» енергетики та розбудови необхідної інфраструктури у цих сферах. 

 

DSC_0173.JPG DSC_0231.JPG

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»