Британський акціонер розповів як сьогодні Україні допомагають банки

Акціонер COMINBANK, громадянин Великої Британії, Стефан Пол Пінтер заявив, що він безумовно вірить в перемогу України і розповів як зараз цьому сприяє банківська діяльність:

«Від початку війни ми докладаємо максимальних зусиль, аби кожен напрямок бізнесу COMINBANK працював на користь економіки України. Разом з українською командою я ухвалив низку важливих рішень щодо роботи банку, зокрема про запуск нових відділень і надання фінансових послуг там, де люди цього зараз потребують».

Відкривши у цьому році 15 нових відділень, банк продемонстрував те, як фінустанови можуть розширювати свою присутність навіть в кризові часи. Сьогодні всеукраїнська мережа COMINBANK — це 55 відділень, які працюють ефективно: впродовж 9 місяців 2022 року банк отримав майже 98 млн.грн прибутку. Загалом обсяг коштів, залучених від населення збільшився на 42%

Про ефективну бізнес-модель банку свідчать і ключові показники його ефективності: ROE – 29%,  ROA – 1,7%, CIR – 41%.

«За виснажливі місяці війни ми сплатили понад  83 млн. грн податків та зборів до держбюджету України. Ще додатково сформували 220 млн. грн резервів під кредитні ризики», — зазначив Пінтер.

Також він підкреслив, що одна з актуальних цілей банку – створення в Україні нових робочих місць. Відтак за час війни до команди COMINBANKу приєдналися 126 працівників.

«Війна жахлива і зараз вона стосується не лише України, а всієї Європи. Саме тому зараз ми єдині і згуртовані задля миру і справедливості. Попри воєнні дії, українські банки мають продовжувати свою роботу і я особисто готовий робити для цього все необхідне»,— пообіцяв британець.

Раніше повідомлялось, що COMINBANK достроково сплатив близько 3 млрд грн кредиту рефінансування НБУ.

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»