COMINBANK підтвердив свій рейтинг на рівні uaAAА

21 листопада 2022 року рішенням рейтингового комітету Рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг» було оновлено довгостроковий кредитний рейтинг АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМІНБАНК» за національною шкалою на рівні uaААА.  Нагадаємо, що банк або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAАА характеризується найвищою кредитоспроможністю.

Таке рішення було прийняте відповідно до результатів аналізу підсумків роботи Банку за дев’ять місяців 2022 року, а також даних статистичної звітності Банку за січень-жовтень 2022 року.

За період з 01.01.2022 по 01.10.2022 власний капітал Банку збільшився на 2,41%. а обсяг кредитів клієнтів виріс на 15,26%.

Агентство зазначає, що загалом нормативи капіталу АТ «КОМІНБАНК» продовжили сформовану в минулих періодах тенденцію до зростання. Впродовж всього періоду аналізу та станом на початок листопада 2022 року АТ «КОМІНБАНК» дотримувався нормативів капіталу зі значним запасом відносно встановлених НБУ значень та був дуже добре забезпечений ліквідністю, що підтверджується високими значеннями відповідних нормативів.

В аналізованому періоді, не дивлячись на складну макроекономічну ситуацію в країні внаслідок війни, АТ «КОМІНБАНК» продовжив нарощувати обсяги кредитного портфеля. Також відзначено і те, що Банк продовжує збільшувати свою присутність на українському ринку банківських послуг, відкриваючі нові відділення. Так, від початку 2022 року Банк відкрив в Україні 15 нових відділень, і сьогодні мережа АТ «КОМІНБАНК» налічує 55 відділень.

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»