COMINBANK став банком-партнером програми «Доступний факторинг»

14 грудня Міністерство економіки України і Міністерство фінансів України в рамках Державної програми підтримки українських підприємців «5-7-9%» офіційно запустили програму «Доступний факторинг».

Завдяки програмі «Доступний факторинг» Фонд розвитку підприємництва спільно з партнерами та Урядом розширює спектр фінансових інструментів для підприємців України.

COMINBANK став одним із банків-партнерів, з якими Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво.

Чорний Дмитро Сергійович, Директор Департаменту факторингових, документарних операцій та торгового фінансування COMINBANK:

«Ми очікуємо, що дана співпраця позитивно вплине на динаміку збільшення обсягу факторингових операцій як в Україні в цілому, так і в АТ «КОМІНБАНК» зокрема. До того ж, тепер факторингом зможуть користуватись клієнти тих галузей економіки, які раніше не робили цього через відносно невелику маржинальність власного бізнесу. Це перш за все виробники продуктів харчування, які знаходяться у досить складних умовах. З одного боку покупці, великі торговельні мережі, вимагають умови співпраці зі значними строками відстрочення платежу. А з іншого боку, вартість фінансування для забезпечення можливості надати очікуваний термін відстрочення платежу на даний час є високою. Поява можливості отримувати факторингові послуги за відносно невисокою ставкою, зробить факторинг доступним для виробників в буквальному сенсі. На мою думку, запуск Програми сприятиме зростанню кількості підприємств, які користуються факторингом, що призведе до зростання обсягів факторингових послуг».

В рамках Програми компенсаційна ставка за договором факторингу буде становити 13% річних, а максимальний строк користування факторинговим фінансуванням – 360 днів. Для реалізації мети надання державної підтримки факторингове фінансування може бути надано уповноваженим фактором суб’єкту підприємництва в розмірі до 95% суми грошової вимоги, а максимальний ліміт фінансування не може перевищувати більше ніж 150 млн. грн. з урахуванням коштів, отриманих за програмами “Доступні кредити 5-7-9%” та “Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%”.

Детальніше із програмою можна ознайомитися на сайті Фонду розвитку підприємництва: 

https://bdf.gov.ua/programs/prohrama-finansovoi-derzhavnoi-pidtrymky-sub-iektiv-pidpryiemnytstva-za-dohovoramy-faktorynhu-dostupnyy-faktorynh/

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»