Голова Правління АТ «КІБ» Тетяна Путінцева взяла участь у позачерговій зустрічі керівництва НБУ з очільниками найбільших 40 банків країни.

Голова Правління АТ «КІБ» Тетяна Путінцева взяла участь у позачерговій зустрічі керівництва НБУ з очільниками найбільших 40 банків країни.

Голова Правління Акціонерного товариства «Комерційний Індустріальний Банк» Тетяна Путінцева взяла участь у позачерговій зустрічі керівництва НБУ з очільниками найбільших 40 банків країни.

Зустріч була присвячена, зокрема, підготовці банківського сектору до роботи в умовах режиму воєнного стану на випадок його можливого запровадження.

«Національний Банк України не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектору у разі запровадження воєнного стану. Ліквідність банківського сектору становить близько 75 млрд грн, що є достатнім для його належного і безперебійного функціонування», - зазначив Голова Національного банку Яків Смолій, відкриваючи зустріч з банкірами.

Відтак, Національний банк не має підстав для запровадження адміністративних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках.

"За необхідності банки можуть користуватися, як і раніше, стандартними інструментами підтримки ліквідності та інструментом екстреної підтримки ліквідності ELA. Також ми продовжуємо уважно слідкувати за розвитком ситуації на валютному ринку та готові здійснювати валютні інтервенції у разі потреби, щоб не допускати різких "стрибків" курсу під тиском психологічних чинників. Національний банк має для цього достатньо ресурсів та інструментів. Наразі обсяг міжнародних резервів сягає 17,8 млрд доларів", - зауважив Яків Смолій.

Всі банки України на сьогодні демонструють достатню адекватність капіталу та відповідність чинним нормативам і здатні підтримувати стабільність фінансової системи держави на високому рівні.

Топ-менеджери українських банків підтвердили готовність, як і раніше, забезпечувати безперебійне проведення платежів, інкасації та поповнення банкоматних і термінальних мереж.

Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк» зареєстрований НБУ 3 грудня 1993 року. АТ «КІБ» - це Банк із 100% іноземним капіталом. Єдиним акціонером банку є іноземний інвестор Стефан Пол Пінтер. Пан Стефан Пол Пінтер - засновник і виконавчий директор GML Capital LLP (www.gmlcapital.net) приватної інвестиційно-банківської та керуючої компаній з головним офісом у м. Лондон, Велика Британія.

Національний банк України визнав банківську групу ДЖІ ЕМ ЕЛ (GML BANKING GROUP), до складу якої входить АТ "КІБ" та ТОВ "Факторингова компанія "ПРЕМ’ЄРА", та погодив АТ «КІБ» відповідальною особою цієї групи. GML BANKING GROUP стала тридцятою визнаною НБУ банківською групою.

Ліцензія НБУ №186 від 11.11.2011. Свідоцтво учасника ФГВФО № 106 від 06.11.2012

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»