«Комерційний індустріальний банк» долучився до круглого столу не тему ЕСКО-проектів

Програма розвитку ООН (ПРООН) в ході Оціночної місії ПР ООН по проекту ЕСКО організувала круглий стіл із представниками банківського сектору для обговорення бар’єрів у розвитку проектів ЕСКО у Україні та шляхів їх подолання. АТ «КІБ», який першим в Україні запустив фінансування ринку ЕСКО-проектів, приєднався до цього заходу.  
 
Круглий стіл було організовано з метою розширення механізмів впровадження енергозберігаючого сервісу, а також подолання фінансових бар`єрів розвитку ринку ЕСКО у нашій країні. Представником ПР ООН виступив старший радник управління ЕСКО-проектами та фінансовими механізмами пан Луїз-Філіпп Лавойє.
 
Від «Комерційного Індустріального Банку» на круглому столі був присутній Директор Департаменту факторингових, документарних операцій та торгового фінансування Дмитро Чорний. Він поділився успішним досвідом фінансування ЕСКО-проектів АТ «КІБ», надав свої рекомендації партнерам з інших банків та фінансових установ.
Нагадаємо, АТ «КІБ» першим в Україні здійснив фінансування ЕСКО-контрактів за допомогою факторингу. Банк розробив найбільш оптимальну модель фінансування ЕСКО-проектів за допомогою цього інструменту. Принциповим досягненням є те, що дана модель дозволяє надавати фінансування без заставного майна. До речі, фінансування ЕСКО–проектів – це лише один із більше ніж 15 напрямків застосування факторингу як фінансового інструменту, оскільки АТ «КІБ» інсталює факторинг в бізнес-процеси конкретного клієнта, адаптуючи його під індивідуальні запити.
 
Довідково:
 
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк» та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) співпрацюють у сфері фінансування програм енергоефективності та відновлюваної енергетики. У січні 2019 року було підписано Меморандум про партнерство між АТ «КІБ» та ПРООН. 
 
У рамках підписаного документа сторони реалізують проект «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО». Метою проекту є впровадження європейських стандартів енергоспоживання та створення комфортних умов перебування у громадських будівлях. 
 
Сторони здійснюють інформаційно-консультативну, експертно-аналітичну, іншу співпрацю та координацію дій для реалізації спільних проектів, програм, заходів, спрямованих на розвиток енергозбереження, енергоефективності, «зеленої» енергетики та розбудови необхідної інфраструктури у цих сферах. 
 
 
IMG_20190716_170232.jpg
АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»