Комерційний Індустріальний Банк підтвердив позиції в ТОП-20 рейтингу надійності депозитів

25 березня 2019 року Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» (Україна) підвело підсумки свого двадцять четвертого «Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів».

Підсумки 2018 року для банківської системи України стали періодом показового зростання. Загальний обсяг прибутку банків після оподаткування за 2018 рік склав майже 21,725 ​​млрд грн, обсяг чистого процентного доходу перевищив 73,1 млрд грн, а чистого комісійного доходу — 37,81 млрд грн З 60-ти банків, які брали участь в рейтингу, 29 показали зниження NPL (поганих кредитів), тільки 7 банків показали збиток і в жодного з 60-ти банків не було негативного чистого процентного доходу. Особливо хороші результати стали показувати банки зі 100% іноземним капіталом, які продовжують розформовувати резерви і нарощувати операційну прибутковість.

Дев`ятнадцяту позицію в рейтингу найбільш надійних банків зайняв Комерційний Індустріальний Банк. За даними НБУ, 2018 рік АТ «КІБ» закінчив з прибутком 11 312 тис. грн, забезпечивши приріст чистого процентного доходу на 72 %. Також за 2018 рік банк забезпечив приріст власного капіталу на 7%.

 «Комерційний Індустріальний Банк активно розвивається, інвестує в технологічні інновації, розвиває дистанційні канали обслуговування Клієнтів. Минулого року Банк запустив новий інтернет-банкінг для фізичних осіб «CIB-online». Це був перший реліз системи, робота з розширення онлайн-сервісів «CIB-online» активно ведеться. У цьому році запропонуємо ще більше додаткових переваг, серед яких нові види платежів та інше», - прокоментувала Голова Правління Тетяна Путінцева.

Про банк:

Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк» - універсальний банк, який надає послуги корпоративним клієнтам і приватним особам вже понад 25 років (зареєстрований НБУ 3 грудня 1993 року).

Єдиним акціонером банку є іноземний інвестор Стефан Пол Пінтер. Пан Стефан Пол Пінтер - засновник і виконавчий директор GML Capital LLP (www.gmlcapital.net) приватної інвестиційно-банківської та керуючої компаній з головним офісом в м. Лондон, Велика Британія.

Довгостроковий кредитний рейтинг Акціонерного товариства «Комерційний Індустріальний Банк» за національною шкалою на рівні uaАА. Банк або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAА характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

За підсумками X Всеукраїнського конкурсу «Банк року-2018», організованого міжнародним фінансовим клубом «Банкір», Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк» здобув перемогу в номінації «НАЙБІЛЬШ НАДІЙНИЙ ТА СТІЙКИЙ БАНК».

За результатами конкурсного відбору банків щодо визначення уповноважених банків, через які має здійснюватись виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, Акціонерне товариство "Комерційний Індустріальний Банк" став одним з уповноважених банків на виплату пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Банк здійснює свою діяльність на території України на підставі статуту та банківської ліцензії №186 від 11 листопада 2011 року та генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій №186-2 від 21 травня 2012 року.

Згідно ліцензії Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, серія АЕ №263254 від 03.09.2013р., банк здійснює професійну діяльність на фондовому ринку – депозитарну діяльність депозитарної установи.

Банк є учасником:

Незалежної асоціації банків України (НАБУ); Асоціації «Фондове Партнерство»; Професійної асоціації реєстраторів та депозитаріїв; Українського кредитно-банківського союзу (УКБС); афілійованим членом Міжнародної платіжної системи MasterCardWorldwide; асоційованим членом Міжнародної платіжної системи VisaInternational; Банк має статус учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво від 06.11.2012 № 106).

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»