Комерційний Індустріальний Банк профінансував вже другий ЕСКО-проект в рамках співпраці з ПР ООН та «КИЇВЕСКО»

Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк», Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПР ООН) та ТОВ «КИЇВЕСКО» 8 серпня, 2019 року, знову зустрілися щоб укласти черговий договір факторингу за проектом «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО».
 
Цей крок без перебільшення можна вважати не тільки важливим для сторін угоди, а й для усього енергозберігаючого майбутнього країни. Бо програма довела, що вона є і ефективною, і комерційно вигідною. Укладення Комерційним Індустріальним Банком чергового договору ЕСКО-факторингу з ТОВ «КИЇВЕСКО» - якнайкраще свідчить про це.
 
Нагадаємо, що саме «АТ «КІБ» став першим банком, який розпочав співпрацю із ПР ООН по фінансуванню ЕСКО-проектів. 14 січня 2019 року було підписано Меморандум між АТ «КІБ» та ПР ООН. Тоді ж було укладено перший договір факторингу з ТОВ «КИЇВЕСКО» в рамках цього партнерства. Невеликий за обсягом короткостроковий пілотний проект був спробою випробувати факторинг у якості інструмента фінансування енергосервісу. За минулі 6 місяців залучені кредитні кошти на 85%, з випередженням графіка виплат, вже повернуті банку.
 
Новий договір – новий масштаб. Наразі сума кредитування збільшилася у 5,5 разів. Досягнута домовленість стосовно кредиту на 15,8 млн гривень.
 
У рамках підписаного документа сторони реалізують проект «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО». Метою проекту є впровадження європейських стандартів енергоспоживання та створення комфортних умов перебування у громадських будівлях. Сторони здійснюють інформаційно-консультативну, експертно-аналітичну, іншу співпрацю та координацію дій для реалізації спільних проектів, програм, заходів, спрямованих на розвиток енергозбереження, енергоефективності, «зеленої» енергетики та розбудови необхідної інфраструктури у цих сферах.
 
Кількість профінансованих Комерційним Індустріальним Банком енергосервісних договорів за напрямом ЕСКО-факторингу активно зростає. Так, якщо у першому півріччі було профінансовано 22 енергосервісні договори, то вже на початку серпня було укладено шість нових. А 8 серпня їх загальна сума вже досягла 88! Це дозволить профінансувати одночасно близько 60 об’єктів у п’яти містах України: Києві, Одесі, Славутичі (Київська обл.), Бородянці (Київська обл.) та Дрогобичі (Львівська обл.). Об’єкти - це установи освіти, школи та дитячі садочки, медичні заклади. Зазначені проекти дозволять майже одразу після початку їх реалізації створити комфортні нормативні умови перебування у приміщеннях закладів. Одночасно це зекономить місцевим бюджетам 9,8 млн. гривень протягом дії ЕСКО-договорів. І це все – тільки початок.
 
 
20190808_154640.jpg
 
 
20190808_153714.jpg
АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»