Комерційний Індустріальний Банк здобув перемогу в номінації «ПЕРШИЙ БАНК З ЕСКО-КРЕДИТУВАННЯ»

25 червня 2019 року було оголошено результати Першого всеукраїнського проекту «Фінансові установи України: гідні, успішні, надійні». Комерційний Індустріальний Банк здобув перемогу в номінації «ПЕРШИЙ БАНК З ЕСКО-КРЕДИТУВАННЯ». Нагороду отримав директор Департаменту факторингових, документарних операцій та торгового фінансування Дмитро Чорний.
 
Захід було організовано видавничим домом «Україна Бізнес» спільно з Асоціацією Українських банків (АУБ), Лігою страхових організацій України (ЛСОУ), Українським національним комітетом Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine), IBI Rating, РА «Стандарт Рейтинг», АФ «Стандарт аудит», Українським Кредитним Бюро, за підтримки Національного Банку України (НБУ) та при медіапартнерстві Першого Ділового Телеканалу.
 
До участі в заході було запрошено всі банки, фінансові установи, страхові, інвестиційні компанії та кредитні спілки, що здійснювали свою діяльність на території України протягом 2018 року.
 
Підведення підсумків ґрунтувалось на відкритих даних НБУ, АУБ, Рейтингового агенства «Стандарт-Рейтинг» (Україна), на даних, наданих банками та фінансовими компаніями до Оргкомітету Проекту.
 
Нагадаємо, що Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк» та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) співпрацюють у сфері фінансування програм енергоефективності та відновлюваної енергетики. У січні 2019 року було підписано Меморандум про партнерство між АТ «КІБ» та ПРООН. В рамках підписаного документа сторони реалізують проект «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО». Метою проекту є впровадження європейських стандартів енергоспоживання та створення комфортних умов перебування у громадських будівлях. Сторони здійснюють інформаційно-консультативну, експертно-аналітичну, іншу співпрацю та координацію дій для реалізації спільних проектів, програм, заходів, спрямованих на розвиток енергозбереження, енергоефективності, «зеленої» енергетики та розбудови необхідної інфраструктури у цих сферах. 
 
Варто відмітити, що Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України протягом трьох років шукало прийнятні засоби фінансування ЕСКО-контрактів. І саме за підтримки спеціалістів ПРООН разом з Акціонерним товариством «Комерційний Індустріальний Банк» було розроблено найбільш оптимальну модель співпраці.
 
В рамках реалізації проекту «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО» у січні 2019 року між АТ «КІБ» та компанією ТОВ "КИЇВЕСКО" було укладено перший в країні договір факторингу, за яким фінансуються енергосервісні договори. Прогнози сторін щодо очікуваних грошових надходжень виправдалися, і на даний момент можна констатувати – обрана модель співпраці є реально працюючою.
 
Успішна реалізація першого в Україні факторингу енергосервісних договорів відкриває можливість іншим ЕСКО-компаніям засвоїти цей досвід та ще активніше впроваджувати ЕСКО-механізм у бюджетній сфері.
 
102.jpg
 
 
101.jpg
АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»