Переваги отримання пенсій через АТ «КІБ»

Коли настає час оформляти пенсію, перед людиною постає питання: «Де отримувати виплату – у банку чи на пошті?»
 
Чинним законодавством за кожним пенсіонером закріплене право вибору способу одержання пенсії. Одержувати пенсію через відділення поштового зв'язку або через уповноважені установи банків – особистий вибір кожної літньої людини.
 
Не всі знають, що отримання пенсії через банк може приносити додатковий дохід та інші вигоди. Дізнайтеся, як за допомогою банківських послуг можна полегшити життя пенсіонера.
 
Можливість перша: вибрати банк, який найбільш зручний для вас
 
Визначаючись у виборі банку, в якому ви будете отримувати свою пенсію, найпростіше зупинитися на тій установі, чиє відділення знаходиться найближче до вашого будинку. Але варто знати, щорічно Міністерстві фінансів України визначає перелік банків, які можуть надавати послуги з виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.  За результатами конкурсного відбору Міністерство фінансів України вибирає для співпраці надійні банки з хорошими фінансовими показниками, які є учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. АТ «КІБ» також входить до переліку уповноважених на соціальні виплати банків.
 
Можливість друга: швидке та безкоштовне обслуговування
 
За умовами Міністерстві фінансів України обслуговування пенсійного рахунку є безкоштовним, а саму пенсію банк зараховує на рахунок пенсіонера не пізніше наступного операційного дня після перерахування її Пенсійним Фондом. На відміну від банку,  якщо отримувати кошти через поштове відділення зв`язку, шлях коштів від Пенсійного фонду України до листоноші триває довше - три робочі дні. Якщо кошти профінансовано в п’ятницю, то пенсіонер їх отримає тільки у наступний вівторок. Тобто, виплата пенсій через банк значно скорочує термін обігу коштів на виплату пенсій і грошової допомоги. 
 
В отримувачів пенсій через банк є ще одна незаперечна перевага. Якщо пенсіонер з якоїсь причини не зміг прийти за виплатою на пошту, кошти після 25 числа повертаються до Пенсійного фонду, і одержати їх можна буде лише у наступному місяці. Кошти, які перераховуються на рахунок у банку, залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок або картку.
 
Рахунок для отримання пенсії відкривається банком безкоштовно і потребує надання мінімального пакету документів – достатньо лише надати в банк оригінал паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП) (раніше індивідуальний податковий номер (ІПН). Відвідувати територіальне управління Пенсійного фонду, на обліку якого знаходиться отримувач пенсії, не потрібно – заяву на відкриття рахунку банківські установи надають самостійно. 
 
Можливість третя: отримувати додатковий дохід
 
Пенсійна картка може стати не тільки інструментом для отримання пенсії, але і приносити додаткові вигоди її власнику. Найпомітніша з них – це нарахування відсотків на залишок коштів: у АТ «КІБ» пропонують 12 % річних у гривні. Однак цим «плюси» не обмежуються.
 
Можливість четверта: користуватися особливими умовами за депозитами
 
Якщо процентної ставки за пенсійною карткою вам не достатньо, то ви можете додатково оформити депозитний рахунок під більш високі відсотки.
Банк надає підвищені ставки по депозитах для пенсіонерів. Це спеціальна Програма лояльності - надбавка для пенсіонерів до ставки за звичайними депозитами. 
 
Можливість п`ята: використовувати всі можливості пенсійного рахунку або картки
 
У банку є можливість відкриття пенсійного рахунку без картки. У такому випадку вам доведеться щомісяця ходити у відділення і одержувати пенсію у касі або доручити це вашим близьким, оформивши на них довіреність. За допомогою пенсійного рахунку ви зможете:
 

отримувати грошові кошти, які надходять на рахунок, у готівковій формі в касах відділень АТ «КІБ»; переказувати свої кошти у безготiвковiй формi на рахунки фiзичних та юридичних осiб; безпечно зберігати вільні кошти протягом невизначеного терміну та отримувати додатковий дохід у вигляді нарахованих на залишок коштів процентів; цілодобова підтримка Контакт-центру АТ «КІБ».

Є також інший, більш зручний варіант - відкриття пенсійного карткового рахунку, за допомогою якого ви можете отримати додаткові переваги до перелічених вище, а саме: 
 

безкоштовно отримувати грошові кошти, які надходять на рахунок, у готівковій формі, не тільки в касах відділень АТ «КІБ», а й у банкоматах будь-якого банку на території України; дізнаватися про нарахування пенсії по смс. В очікуванні пенсії не обов'язково ходити щодня до банку або банкомату, щоб перевірити залишок на рахунку. Досить підключити послугу СМС-інформування – і при перерахуванні грошей на пенсійну картку ви відразу про це дізнаєтеся: вам прийде повідомлення на особистий мобільний телефон. Також за допомогою sms-інформування Ви можете контролювати рух коштів на вашому картковому рахунку. одержувати на картку грошові кошти від фізичних осіб (поповнення рахунків власником рахунку або іншою фізичною особою готівкою через касу Банку, ПОС-термінал та інші платіжні  пристрої); контролювати стан карткового рахунку з будь-якої точки світу за допомогою мережі Інтернет (послуга інтернет-банкінгу  «CIB-online»); сплачувати за послуги та товари у мережі Інтернет; оформити додаткову картку для довіреної особи.

Таким чином, виплата пенсій через банківську установу – це сучасний зручний спосіб, який дозволяє пенсіонерам цілодобово мати доступ до управління своїми фінансами завдяки онлайн-підтримці банку, здійснювати покупки, сплачувати комунальні та інші послуги через мережу Інтернет тощо.
 
Комерційний Індустріальний Банк щиро запрошує пенсіонерів та отримувачів грошової допомоги на обслуговування до Банку. Детальна інформація щодо обслуговування на сайті АТ «КІБ», за телефоном Контакт-центру  0 800 501 200 (дзвінки безкоштовні у межах України) або у відділеннях Банку.
 
 
%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%80_%D0%A1%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-min.png
 
АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»