Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг»  покращило  довгостроковий кредитний рейтинг ComInBank до рівня «uaAAA»

 

 11 серпня 2022 рейтингове агенство «Стандарт-Рейтинг» підвищило довгостроковий  кредитний рейтинг Акціонерного товариства «КОМЕРЦІЙНИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ БАНК» (код ЄДРПОУ 21580639) до рівня «uaAAA». Текст про підвищення рейтингу банку розміщено на сайті агентства: http://www.standard-rating.biz/?page=all/  . Рейтинг рівня uaAАА  надають банківським установам з найвищою кредитоспроможністю або борговими інструментами.

 

Рішення про оновлення кредитного рейтингу ComInBank прийнято відповідно до результатів аналізу підсумків роботи Банку за перше півріччя 2022 року, а також даних статистичної звітності Банку за січень-липень 2022 року. За результатами дослідження:

-          станом на початок серпня 2022 року ComInBank був добре забезпечений основним та регулятивним капіталом, підтримуючи показники нормативів капіталу (Н1, Н2 та Н3) із істотним запасом по встановлених НБУ граничним показникам;

 

-          за підсумками діяльності в першому півріччі 2022 року порівняно  аналогічним періодом 2021 року ComInBank збільшив обсяг прибутку на 12,47% до 60,884 млн грн.

 

-          місячний чистий комісійний дохід , що складає близько 62 млн. грн., зі значним запасом перекриває витрати Банку за кредитами рефінансування;

 

-           починаючи з травня  ComInBank здійснило дострокове погашення рефінансування НБУ в сумі  1,35 млрд. грн або 35% від загального обсягу залученого від НБУ рефінансування.

 

Довідково:

Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» створено в жовтні 2010 року в Україні як дочірня структура європейської рейтингової компанії GPRC "StandardRating". Серед клієнтів Агентства найбільші банки України, страхові компанії , інші фінансові установи та суб’єкти господарювання.

 

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»