У чому перевага сучасних платіжних сервісів у сфері міжнародних переказів? Рубрика «КІБ» - експерт»

Один з доступних і поширених варіантів переказу грошей в Україну, що з'явилися не так давно — платіжна система TransferGo. Онлайн-сервіс дозволяє здійснювати міжнародні грошові перекази в режимі реального часу. Відправник може робити переказ в євро, а в Україні гроші приходять в будь-якій з обраних валют (євро, долари або гривні), конвертуючись за певним тарифом. Все залежить від того, яку валюту підтримує карта одержувача.

TransferWise займається міжнародними грошовими переказами в 59 країнах світу. На цей час в Україні з цією платіжною системою співпрацює один із системних банків.

TransferWise переказує гроші за середнім обмінним курсом, а тому перерахувати кошти в Україну виходить в кілька разів дешевше. При цьому курс фіксується в момент відправлення, а тому його зміни в найближчі години не вплинуть на суму переказу.

TransferWise знімає досить невелику комісію за переказ коштів в Україні, однак розмір залежить від суми та типу валюти. Клієнт може ознайомитися з відсотками й підсумковою сумою під час розрахунку. Вартість переказу грошей в Україні наступна: в доларах - 2,35% + 1 USD, в євро - 2,3% + 0,5 EUR, в злотих — 1,35% + 2 PLN, у фунтах — 4,15% + 1 £, в канадських доларах — 2,25% + 0,25 CAD.

Для здійснення переказу клієнту необхідно зареєструватися в TransferWise. Потім внести бажану суму зі своєї банківської картки або рахунку.

Компанії застосовують середній обмінний курс. Це робить перекази майже в 5 разів дешевше, ніж в аналогічних платіжних системах.

Грошовий переказ компанії TransferGo займає від 30 хвилин до 5 робочих днів (в залежності від обраного відправником способу).

Як у банків, так і у систем переказів, тарифна політика залежить від безлічі факторів.

Тому кожен клієнт вибирає систему переказів за своїми критеріями — спосіб перерахування, комісія (мін), Сума (мін) і час доставлення переказу.

Це або класичний SWIFT переказ, або грошовий переказ за допомогою миттєвих поширених міжнародних систем переказів, або компаній-«новачків» за допомогою мережі Інтернет (такі як TransferGo, TransferWise, Spoko та ін.)

Як правило, тривалість і спосіб доставлення переказу визначає його вартість: переказ на карту або готівкою. Чим швидше клієнт хоче отримати гроші, тим дорожче буде доставлення.

Анна Ружинська,

Начальник управління продажів платіжних і грошових продуктів департаменту по роботі з роздрібними клієнтами АТ «КІБ»

 

 

 
АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»