За підсумками 1-го півріччя 2023 року COMINBANK серед ТОП банків з найнадійнішими депозитами

18 вересня рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» (Україна) представило «Рейтинг надійності банківських депозитів» за підсумками першого півріччя 2023 року.

АТ «КОМІНБАНК» (COMINBANK) посів сьому сходинку у рейтингу.

Тетяна ПУТІНЦЕВА, Голова Правління COMINBANK прокоментувала досягнення Банку і загальну ситуацію на ринку депозитів:

«Сповільнення інфляції та досить стійка ситуація на валютному ринку сприяли зниженню облікової ставки. Cominbank відреагував на такі зміни динамічно й адаптивно. Ми залишили умови за депозитами на досить привабливому рівні. При зниженні облікової ставки з 25% до 22% принадність наших депозитів скорегувалася усього на 0,5-1% відсотковий пункт. Наразі, в залежності від періоду розміщення вкладів, наші клієнти можуть отримати 17-19% річних.

Оскільки оновлений макропрогноз від НБУ передбачає подальше зниження облікової ставки, ми звертаємо увагу клієнтів на те, що поточний момент для розміщення депозитів є досить вдалим.  Так, зниження відбуватиметься поступово. Однак все рівно, депозитні програми усіх українських банків пропонуватимуть менший % ніж зараз. Тож зараз є цілком резонним обрати депозит у доларах США на 6-12 місяців і у такий спосіб зафіксувати для себе привабливу ставку. Саме депозитні програми з таким терміном в останні півроку були як найвигіднішими для клієнтів, так і найціннішими для банку.

Також нагадаю, що Cominbank має програму для вкладників «Вигідний курс», через яку цікаво купувати іноземну валюту.  Наприклад, сьогодні при розміщенні депозиту на 3 місяці клієнти можуть придбати долар за курсом 37,2 грн. Це досить популярний вклад, особливо у моменти валютних коливань, останній раз таке пожвавлення ми спостерігали наприкінці серпня. В періоди затишшя, коли долар і євро поводяться стабільно, цей вклад органічно поступається за популярністю іншим продуктам, що є цілком передбачуваним».

За даними експертів у першому півріччі 2023 року АТ «КОМІНБАНК» істотно наростив обсяги операцій на вітчизняному ринку банківських послуг. За вказаний період у порівнянні з першим півріччям 2022 року прибуток банку виріс на 27,61%, а чистий процентний дохід збільшився на 86,57%.

Перше півріччя 2023 року COMINBANK завершив з прибутком після оподаткування в розмірі 77,7 млн грн.

Важливо, що АТ «КОМІНБАНК» підтримував значний запас за нормативами капіталу та був дуже добре забезпечений ліквідністю. Станом на 01.07.2023 року нормативи ліквідності банку мали наступні значення: LCRвв — 281,42%, LCRів — 342,32% та NSFR — 179,03%.

 

Посилання на рейтинг:

Банківська система України продовжує ставати більш ліквідною та прибутковою — standard-rating.com

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»