COMINBANK продовжує просвітницьку ініціативу для дітей про історичне коріння України

До дня народження української поетеси та громадського діяча Лесі Українки COMINBANK спільно з партнером Музеєм «Становлення української нації» приготував екскурсії та подарунки для дітей ВПО, якими опікується благодійний фонд ONUKY.

 

«Нехай сьогоднішній день принесе вам цікаві та незвичайні відкриття. Нові знання, чого ви не знали ще про нашу видатну поетесу. Щоб ви усвідомили і надихнулись талантом нашої нації та її найвидатніших представників. — сказала, вітаючи учасників екскурсії, Тетяна Путінцева, Голова Правління Комінбанку. — Відкрили для себе, наскільки наша країна багата талановитими людьми. Нещодавно Комінбанк відзначив 30-ти річчя своєї діяльності — він майже ровесник нашої незалежності: ми всі були свідками подій її становлення і боротьби за нашу країну. І з початку повномасштабної війни взяли на себе дуже відповідальну місію: допомагаємо нашим воїнам, родинам вимушених переселенців, а  також — ми допомагаємо поширенню правдивої історії нашої країни та висвітленню внеску видатних діячів нашої культури».

 

В Україні набирає популярності нове, поки що неофіційне свято, — День української жінки, а датою його святкування може стати день народження видатної української поетеси Лесі Українки — саме 25 лютого відбувся цей захід. Ця видатна жінка зробила вагомий внесок у розквіт української культури та літературного мистецтва, постать поетеси уособлює українську незламність та історичне прагнення нації позбутись імперських кайданів у культурі та суспільному житті.

 

«Ми відзначаємо день народження чудової видатної українки — поетеси Лесі. Ми багато знаємо про неї з хрестоматійних книг та її віршів, і дуже приємно, що з допомогою наших партнерів ви маєте змогу дізнатись про неї більше як про людину. —  звернулась до учасників екскурсії Мирослава Забродська, заступниця директора Музею «Становлення української нації». — Ми щиро раді цій зустрічі! Вона подарує вам приємність пізнання, нові творчі інсайти, знайомство з видатною українкою, кожне слово якої сповнене мудрості і любові, зберігає та несе крізь століття культурний код нашої нації».

 

Серед експонатів музею є чудова фігура Лесі — учасники лекції фотографувались з нею. На згадку про екскурсію її учасники отримали книгу сучасної української авторки Наталки Малетич «Леся. Мандрівний клубочок».

 

Підопічні фонду ONUKY отримали чергову можливість доторкнутись до живої історії України та познайомитись з її непересічною постаттю під час тематичної інтерактивної лекції та загальної оглядової екскурсії унікальними експозиціями музею.

 

Банк на постійній основі підтримує ЗСУ, один із військових шпиталів, спільно із фондом ONUKY допомагає дітям, літнім людям і вимушеним переселенцям, розвиває культуру корпоративного волонтерства.

 

COMINBANK до дня народження Лесі Українки приготував екскурсії та подарунки для дітей - «ФАКТИ» (fakty.ua)

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»