COMINBANK увійшов до ТОП-30 банків з найбільшою адекватністю регулятивного капіталу

30 серпня 2023 року Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» (Україна) вже вдруге оприлюднило інформаційно-аналітичне дослідження стабільності банківського сектору України, в якому були зібрані результати діагностичного обстеження банківської системи, основних трендів та тенденцій, які можуть суттєво впливати на розвиток банківської системи України.

За даними дослідження КОМІНБАНК  увійшов до ТОП-30 банків з найбільшою адекватністю регулятивного капіталу. 

Позицію COMINBANK (АТ «КОМІНБАНК») у даному рейтингу прокоментувала очільниця Банку, Тетяна Володимирівна Путінцева:

«В грудні наш банк відзначатиме ювілей – 30 років роботи на ринку України. Символічно, що зараз ми входимо до ТОП-30 найбільших банків країни, а сьогодні також потрапили до ТОП-30 банків з найбільшою адекватністю регулятивного капіталу. Кожен із цих здобутків є свідченням незламності українського народу, заслуженим визнанням праці та зусиль фахівців Комінбанку, а також надпотужної роботи всього фінансового сектору держави у форматі 24/7.  На 18-му місяці широкомасштабної російської агресії нам втішно засвідчити, що рівень забезпечення капіталом банківської системи України виріс, як і рівень забезпечення банків ліквідністю. Саме так, кожен на своєму фронті, наближаємо перемогу спільними зусиллями!».

У дослідженні зазначається, що сукупний регулятивний капітал банків в Україні почав безперервне зростання з жовтня 2022 року: з того часу і до 01.07.2023 року він виріс на 28% до 251,5 млрд грн. Ця тенденція пов’язана зі зростанням прибутковості банків, зокрема через високий рівень ставок за депозитними сертифікатами НБУ та ОВДП.

Таку картину експерти РА «Стандарт-Рейтинг» оцінили позитивно, оскільки разом зі збільшенням прибутковості виріс і рівень платоспроможності та захищеності банків.

З повною версією Звіту про стабільність банківського сектору від РА «Стандарт-Рейтинг» можна ознайомитися за посиланням:

https://standard-rating.biz/rus/products_research_diagnostika-stabilnosti-bankivskogo-sektoru-ukraini-za-1-she-pivrichchya-2023-roku/

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»