До «Дня безпечного Інтернету» експерт COMINBANK прочитав лекцію студентам Одеського національного університету

До «Дня безпечного Інтернету» представник COMINBANK, Заступник Директора Департаменту ІТ, Ігор Калинчук провів освітню зустріч зі студентами 2 та 3 курсів Одеського національного університету імені Мечникова.

«Під час війни кількість платежів в Інтернеті збільшилася, адже часто люди бояться носити з собою готівку. Одночасно зросла й кількість шахрайський дій. У 2023 році число таких прецедентів помітно збільшилося порівняно з 2022-м роком. Часто злодії використовують фішингові сайти. Тому завжди варто пильнувати, де саме ви здійснюєте платіж. 

Якщо ви турбуєтесь про свої гроші і хоче бути певні, що вони не спишуться просто так, раджу встановити додаток того банку, послугами якого ви користуєтесь. Банк забезпечує необхідну верифікацію і стежить за тим, щоб ініціатором платежу були саме ви.

Зауважу і те, що з появою штучного інтелекту потенціал безпекових заходів помітно збільшився. Адже з’явилося більше можливостей відстежити "нетипову", підозрілу поведінку власника картки: ШІ справляється з такими задачами набагато швидше за оператора. 

Увагу може привернути такий момент, коли раптом клієнт використовує картку на сайті з азартними іграми. В разі обгрунтованої підрозри, гроші на такій картці можуть бути заблоковані і клієнт отримає сповіщення про це», — розповів експерт.

Довідково 

Safer Internet Day має за мету поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій, зокрема для дітей та молоді.

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»