Фінансова грамотність на часі. Як сайт “Гаразд” допоможе підвищити ваш рівень фінансових знань?

Важливо не тільки вміти заробляти гроші, а й ефективно ними розпоряджатися. Саме завдяки вмінню дати лад своїм фінансам люди стають заможними та досягаються своїх фінансових цілей. У час війни фінансова грамотність – важлива навичка, володіння якою допоможе розумно розпоряджатися грошима та захистити свої заощадження.

Вчитися і покращувати свій рівень фінансової грамотності ніколи не пізно. Розвивати навички та здібності, що можуть бути корисними для особистого та професійного життя можна як у молодому, так і у старшому віці.

Перший заробіток, перша зарплата, купівля власного житла чи автомобіля, перший пасивний дохід, планування пенсії. Чи не щодня у нашому житті відбуваються фінансові події, ми користуємося різними фінансовими послугами, вирішуємо багато фінансових питань. Часто у цих ситуаціях допомога фінансового консультанта була б дуже доречна. Проте ця послуга не всім доступна.

Щоб кожен з нас мав під рукою помічника із фінансових питань та не губився у вирі фінансової інформації Національний банк України запустив сайт “Гаразд”. Це безоплатна онлайн-платформа, завдяки якій ви зможете здобути достатній рівень фінансових знань, щоб ухвалювати відповідальні рішення щодо персональних фінансів.

На сайті ви познайомитеся з Горпинкою – фінансовою консультанткою, яка завжди рада відповісти на ваші запитання. Горпинка підкаже, як правильно скласти власний бюджет, як почати заощаджувати, що робити із боргами, як діяти, коли потрапили в руки платіжних шахраїв, як обрати страхову компанію, депозит або кредит. Тут ви знайдете практичні поради, детальні алгоритми дій та фінансові лайфхаки.

Онлайн-платформа “Гаразд” містить шість розділів: “Гроші”, “Фінансове планування”, “Депозити”, “Кредити”, “Cтрахування”, “Шахрайство”. Сайт також має дві спеціальні рубрики – “Лайфхаки” та “Питання дня”. У розділі “Питання дня” можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання щодо депозитів, кредитів, роботи колекторів, страхування, шахрайства з платіжними картками тощо. У розділі “Лайфхаки” містяться поради про те, як ефективно користуватися фінансовими послугами та управляти своїми фінансами.

В умовах воєнного стану українці зіштовхнулися з безліччю викликів, що стосуються фінансової обізнаності. Де дізнатися про актуальні шахрайські схеми і як захиститися від поширених сценаріїв платіжного шахрайства? Чи можна зняти готівку з платіжної картки, коли вимикають світло? Чи будуть страхові компанії під час війни виплачувати страхове відшкодування за договором страхування? Чи можна оформити реструктуризацію кредиту, який оформили до війни? Як оптимізувати особистий бюджет, щоб мати змогу заощаджувати?

Всі ці питання та безліч інших потребують відповідей, тож сайт “Гаразд” зможе стати для вас надійним джерелом та фінансовим порадником.

Завдяки онлайн-платформі “Гаразд” ви не лише зможете знайти відповіді на свої питання, а й перевірити та покращити свій рівень фінансової грамотності. На сайті розміщені сім варіантів тестів: загальний, а також шість тематичних, що відповідають змісту розділів сайту. Завершивши проходження кожного із тестів, Горпинка запропонує вам персональну добірку статей, завдяки яким ви зможете покращити свій рівень фінансової обізнаності. Пройти тести можна за посиланням.

Підвищуйте рівень своєї фінансової грамотності, будьте фінансово обізнаними та розширюйте свої горизонти разом з онлайн-платформою Національного банку “Гаразд”.

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»