Голова Правління COMINBANK виступила на International Forum: «DIGITAL FIRST»

Тетяна Путінцева, Голова Правління COMINBANK виступила на International Forum: «DIGITAL FIRST» in customer service – 2023 (організатор International Financial Club "Bankir").

Очільниця розповіла про цифрову безпеку банків в умовах викликів воєнного часу:

«Кожен банк володіє важливою інформацією про тисячі клієнтів, фізичних і юридичних осіб. І сьогодні, під час повномасштабної війни, отримання таких даних є однією з підступних цілей ворога. Через це банки стають об’єктами численних DDoS атак. Так, не всі 100% злочинних дій пов’язані з росією, іноді трапляються випадки звичайного криміналу. Однак, більшість із них таки має російське коріння.

Мета ворога очевидна — це створення максимального рівня психологічної напруги та штучне спричинення ажіотажного попиту на користування банківськими сервісами, щоб «паралізувати» систему банківських платежів. А також — намагання отримати важливу конфіденційну інформацію.

Не меншою проблемою є інформатаки та вороже ІПСО направлені на підрив довіри до банківської системи України.

Масштаб і частота таких атак на банківську інфраструктуру змушують фінансові установи вибудовувати багаторівневу систему безпеки. У COMINBANK ми постійно вдосконалюємо нашу систему захисту персональних данних клієнтів, користуючись лише сертифікованим програмним забезпеченням.

Сьогодні ми працюємо, впевнено тримаємо фінансовий фронт та робимо все для ефективного захисту від ворожих ударів».

Про Міжнародний Форум «DIGITAL FIRST» in customer service – 2023

Це подія, що відбулася 26 квітня 2023 року і висвітлила найактуальніші теми для банківського сектору.

З перших днів війни українські банки та фінансові компанії виявили неймовірну гнучкість та інноваційність у вирішенні проблем своїх клієнтів.
Це – прискорення цифровізації банківських та фінансових послуг, запуск повноцінних процедур, відкриття рахунків, карт і депозитів онлайн. Оновлення всіх мобільних сервісів і дистанційних каналів обслуговування. Спираючись на технологічні рішення, банки створили міграцію своїх інформаційних систем у хмарний сервіс. Усі гравці українського банківського, фінансового ринку: Національний Банк України (НБУ), банки, клієнти, – мобілізувались, діють як єдине ціле, надаючи фінансову оборону та підтримку і саме про це експерти розповіли у рамках форуму.

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»