Повідомлення про зміну порядку бухобліку рахунків 2605 та 2655

Шановні клієнти!

Користуючись нагодою, дозвольте засвідчити Вам свою повагу та вдячність за Ваш вибір АТ «КІБ» партнером з отримання фінансових послуг.

Повідомляємо Вам, що постановою Правління Національного Банку України «Про затвердження нормативно-правових актів Національного банку України з бухгалтерського обліку» від 11 вересня 2017 року N89 (надалі – Постанова), затверджено План рахунків бухгалтерського обліку банків України та Інструкцію про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України.

Пунктом 5 вказаної Постанови зобов’язано Банки України забезпечити до 01 січня 2019 року перехід на здійснення операцій з використанням платіжних карток із застосуванням балансових рахунків 2600 АП "Кошти на вимогу суб'єктів господарювання" групи рахунків 260 "Кошти на вимогу суб'єктів господарювання" та рахунків 2650 АП "Кошти на вимогу небанківських фінансових установ" групи рахунків 265 "Кошти небанківських фінансових установ" розділу 26 класу 2 Плану рахунків.

Нормами пункту 19.2 Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 р. N492, встановлено, що зміна рахунків клієнтів здійснюється банком у разі зміни порядку бухгалтерського обліку рахунків клієнтів (у тому числі рахунків клієнтів, за якими операції не здійснювалися протягом трьох років і більше та на яких є залишки коштів).

Відповідно до умов підпункту 9.3.1.9 підпункту 9.3.1 пункту 9.3 Правил обслуговування корпоративних клієнтів в АТ «КІБ», затверджених рішенням Правління АТ «КІБ» від 02 березня 2016  року, Банк має право змінювати номер рахунку Клієнта без підписання будь-яких додаткових договорів.

У зв’язку із викладеним повідомляємо Вас, що АТ «КІБ» протягом жовтня місяця поточного року буде змінено порядок бухгалтерського обліку поточного рахунку, операції за яким здійснюються з використанням платіжних карток, а саме - з 2605 на 2600 АП "Кошти на вимогу суб'єктів господарювання" та з 2655 на 2650 АП "Кошти на вимогу небанківських фінансових установ".

У разі виникнення будь-яких питань, просимо Вас звертатись до відділення Банку, в якому відкриті поточні рахунки, або за номером телефону Контакт-центру 0 800 501 200 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних телефонів у межах України).

З надією на співпрацю та розуміння.

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»