Всесвітній день ментального здоров’я

Сьогодні, 10-го жовтня, людство відзначає Всесвітній день ментального здоров’я. Ментальне здоров’я - це не тільки про людей, які страждають на психічні хвороби. Це про емоційне та професійне вигоряння, про постійні стреси та конфлікти на роботі та вдома. Зрештою, це про один з найвищих рівнів самогубств в Європі: більш ніж 6 тисяч випадків у 2020 р. Ментальні розлади не знають відмінностей за статтю, віком, освітою чи матеріальним станом: будь-хто у зоні ризику.

Кажуть, що визнання проблеми - це перший крок до її вирішення. Але у значній частині суспільства панує заперечення та стигматизація. Ірраціональне відчуття страху перед невідомим призводить до того, що суспільство намагається не помічати проблеми ментального стану українців. Людям, які потребують допомоги, важко розповісти про свої відчуття, а суспільству, через брак знань та хибні стереотипи, - важко почути та зрозуміти таких людей.

Я знаю, що ментальне здоров’я - не проста, і, можливо, не дуже «хайпова» тема, тому бізнес часто оминає її у своїх програмах соціальної відповідальності. Але я також усвідомлюю, що місія кожного лідера - брати на себе відповідальність та втілювати те, чого потребує наше суспільство. Завдяки наполегливій та професійній роботі всієї нашої команди та довірі нашого британського акціонера, ми за останні роки стали потужною фінансовою установою, яка входить у ТОП-30 українських банків. А, отже, ми маємо відповідні можливості для реалізації програм корпоративно-соціальної відповідальності та, звичайно, скористаємось цими можливостями для висвітлення цієї болючої проблеми.

Саме тому сьогодні, у Всесвітній день ментального здоров’я, я ініціюю у  ComInBank впровадження програми корпоративно-соціальної відповідальності «Ментальне здоров’я». Простою мовою: я особисто та вся команда Банку докладемо максимум зусиль для підтримки ментального здоров’я українців. Ми запланували ряд заходів, направлених на привернення уваги до цієї проблеми. І, звичайно, ми почнемо з себе, зі створення комфортних умов для праці нашого колективу, запобігання професійному та емоційному вигорянню. Слідкуйте за постами на сайті та офіційних сторінках Банку у соцмережах та долучайтесь до наших заходів. Впевнена, що спільними зусиллями нам вдасться змінити ситуацію у цій складній та важливій сфері.

 

Щиро ваша

Тетяна Путінцева

 

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»