Яким буде курс обміну готівкового долара і євро в жовтні-2020? Рубрика «КІБ» - експерт»

У жовтні, швидше за все, продовжиться «м'яка» девальвація національної валюти. Курс готівкового долара США буде залежати від ситуації на міжбанківському валютному ринку. Сезонні фактори будуть чинити тиск на гривню, однак простежуються наміри Національного банку стримати зростання долара США щодо гривні. Припускаю, що протягом жовтня 2020 року національна валюта буде перебувати в коридорі 28,20-28,45 грн за долар США.

Також у жовтні продовжиться тиск на національну валюту через пожвавлення бізнесу, в тому числі споживчого імпорту та загального відновлення економіки. Основний драйвер зростання економіки — відкладений споживчий попит населення. Крім того, нерезиденти продовжать виходити з українських ОВДП, створюючи додаткове навантаження на національну валюту.

Традиційно підвищена волатильність на валютному ринку очікується в період безпосередньо до і після місцевих виборів в Україні.

У зв'язку з виборами в США глави держави та впровадженням нових заходів монетарного стимулювання ФРС США, очікується підвищена волатильність курсу євро/долара на світовому ринку Форекс.

 

Герман Марченко,

Директор департаменту Казначейства АТ «КІБ»

 

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»